İstanbul'daki bal satışları Bitlisli balcıları memnu etti

Bitlis tanıtım günleri kapsamında İstanbul Eyyüp Feshane’de stant açarak bal satışı yapan Bitlisli balcılar, satışlardan ve ilgiden memnun kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2013 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'daki bal satışları Bitlisli balcıları memnu etti

Bitlis tanıtım günleri kapsamında İstanbul Eyyüp Feshane'de stant açarak bal satışı yapan Bitlisli balcılar, satışlardan ve ilgiden memnun kaldı.

Kurdukları stantlarda Bitlis yöresine ait doğal balları pazarlayan Bitlisli balcılar, balın kilosunu çeşidine göre 50 ile 200 TL arasında sattı. Tanıtım fuarına Bitlis'in Adilcevaz ilçesinden katılan Bitlisli balcılardan Ömer Orhan, İstanbul'da Süzme, petekli, kasnak, karakovan ve sepet karakovan bal çeşitlerini satışa sunduklarını söyledi. Orhan, "Süphandağı ve Aygır Gölü civarında bu balı üretiyoruz. Balımızı ürettiğimiz yer, kesinlikle flora zenginliği ve ekoloji dengesi bozulmamış yerlerdir. Yine bu yerler sanayiden ve tarımsal ilaçlardan uzak yerledir. Petekli ve süzme ballarımızı 40, kasnak karakovan 80, sepette ürettiğimiz balların kilosunu ise 100 liradan satışa sunmuş bulunuyoruz. Dört günlük fuar boyunca gerek bal satışı yapmak ve gerekse balımızı en iyi şekilde tanıtmak için uğraştık. " dedi.

Cevdet Işık adlı balcı ise fuar sayesinde TV reklamlarında değeri düşürülen balların yeniden değer kazandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber